Podizanje grudi

Osim konstitucijskih specifičnosti volumena i oblika grudi, na izgled može utjecati trudnoća i znatan gubitak tjelesne težine. U fazi ekspanzije dojke dolazi do oštećenja u strukturi kože, gubitak elastičnosti i pojave strija.

Mastopeksija – zahvat podizanja grudi​

Postignite lijep i pravilan oblik grudi s kojim ćete biti zadovoljni.

*napomena: rezultati variraju od osobe do osobe

Konzultacijski pregled je besplatan, naručite se na pregled.

Tijek operacije – Odstranjuje se suvišna, rastegnuta i prekraja se preostala koža, uz podizanje tkiva dojke.

Oporavak – Ožiljci ostaju, ali u pravilu predstavljaju manji problem, nego li narušena forma grudi.

Ovaj zahvat unaprijeđen je zahvaljujući razvoju tehnologije koja omogućuje izvođenje estetskih operacija u kratkom roku i s kraćim vremenom oporavka, dok rezultati ovise o pojedinom slučaju dojki.*

Što utječe na promjenu oblika dojki?

Osim konstitucijskih specifičnosti volumena i oblika grudi, na izgled može utjecati trudnoća i znatan gubitak tjelesne težine. U fazi ekspanzije dojke dolazi do oštećenja u strukturi kože, gubitka elastičnosti i pojave strija.

Nakon poroda i laktacije (dojenja) volumen dojki se smanjuje, a ako je koža bila rastegnuta toliko da je elastičnost smanjena, prvotna forma dojke često se ne obnavlja nego ostaju opuštene dojke – ptoza.

* napomena: rezultati variraju od osobe do osobe

Način izvođenja zahvata

Rezovi koje se koriste prilikom izvođenje ove operacije rade se oko areole, pigmentiranog, tamnijeg kruga oko bradavice i okomito od ruba areole u sredini donjeg pola dojke. Izuzetno, kod manjih ptoza, koristi se rez samo oko areole, a u slučajevima opsežne mastopeksije, zbog jako opuštenih velikih dojki, potrebno je dodati još jedan rez uz donji rub dojke.

S godinama koža gubi na elastičnosti, a dojke se pomalo počinju spuštati. Mastopeksijom se kirurški može korigirati oblik i položaj dojki. Zahvat se uvijek prilagođava pojedinom slučaju te Vas, prije same operacije, kirurg detaljno upućuje u postupak.


Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“