Ljuskice za Zube

Postavljanje porculanskih ili keramičkih ljuskica je jedan od najčešćih načina poboljšavanja osmijeha u suvremenoj estetskoj stomatologiji.

Jedan od najčešćih načina poboljšavanja osmijeha u suvremenoj estetskoj stomatologiji je postavljanje porculanskih ljuski. To su tanke, prozirne ljuskice koje se lijepe na prednju površinu zuba. Njima možemo mijenjati oblik, veličinu, položaj i boju prirodnih zuba, ispraviti ortodontske nepravilnosti ili zamijeniti stare, neestetske kompozitne ispune.

Teško je nasmijati se slobodno, čak i ako to želimo, ako su nam zubi nepravilni, puknuti ili diskolorirani (različitih boja). Ako je to vaš problem, keramičke bi ljuskice (odnosno laminati, eng. veneers) mogle biti dobro rješenje za vas. Iako ni jedan oblik terapije estetske stomatologije ne može zamijeniti dobru oralnu i parodontalnu higijenu, keramičke ljuskice postavljene na vaše prirodne zube mogu jednostavno popraviti i uljepšati vaš osmijeh i vaše samopouzdanje. Ljuskica je estetski nadomjestak koji se koristi za smanjenje razmaka među zubima, te za sanaciju obojenih zuba, ispucale cakline i karijesa.

 

Prednosti ljuski su:

Za izradu ljuski najčešće su potrebne samo 2 posjete. U prvoj se posjeti skidaju stari ispuni i bruse zubi, uzima otisak i određuje boja zuba. Zubi nisu monokromatski – jednobojni pa se obavezno mora upotrijebiti nekoliko boja porculana pri izradi ljuski kako bi se dobio prirodan izgled konačnog rada. To je najvažniji postupak kao bi se izbjegao lažan i umjetan izgled zuba. Nakon toga otisak odlazi u laboratorij gdje se izrađuju ljuske. Pri odlasku iz ordinacije, pacijent je opskrbljen privremenim ljuskama. Nakon par dana cementira se trajni rad. Iako je sam porculan krhak, nakon cementiranja na zub postaje čvrst i izdržljiv. Iz estetskih razloga, često se ostali zubi izbjeljuju prije izrade samih ljuski.
Estetski nedostaci koji se mogu ispraviti ljuskicama su:

Nakon što ispunite obrazac, naš tim za podršku će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Dogovori konzultacije s doktorom

Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“