Stomatološka protetika

Stomatološka protetika i implanto-protetika najveći zamah doživjele su primjenom novih tehnologija i materijala. Preciznost i brzina izrade su povećani, funkcija i estetika protetskih radova dovedena do savršenstva, biokompatibilnost materijala igra sve veću ulogu.

Stomatološka protetika je stomatološka disciplina koja se bavi nadoknađivanjem izgubljenih zubi, krunicama, mostovima, ljuskicama te potpunim ili djelomičnim protezama. Osim funkcionalne, protetika ima i estetsku ulogu u korekciji postojećih zubi, kažu stručnjaci u poliklinici Imed. Dijelimo ju na fiksnu, mobilnu i kombiniranu protetiku.

Nadomještanje izgubljenih zuba, liječenje i popravljanje postojećih, kao i estetske odnosno funkcijske korekcije spadaju u široko područje estetske stomatologije. Kad se kaže estetska stomatologija prvenstveno se misli na stomatološku protetiku odnosno na zubne implantate.
Stomatološka protetika i implanto-protetika najveći zamah doživjele su primjenom novih tehnologija i materijala. Preciznost i brzina izrade su povećani, funkcija i estetika protetskih radova dovedena do savršenstva, biokompatibilnost materijala igra sve veću ulogu. Paralelno s time, opravdano, rastu i očekivanja pacijenata što pred stomatologe postavlja nove izazove.

Lijepi zubi i prirodan osmijeh su zasigurno jedan od najvažnijih čimbenika pri formiranju općeg dojma o nekome. Uz vrhunske mogućnosti moderne stomatologije, tehnologiju i materijale najnovije generacije danas oni više ne bi trebali predstavljati izuzetak već opće prihvaćeni standard, kažu stručnjaci poliklinike Imed.
Zbog prirođenih, ali i tijekom godina stečenih, nedostataka u izgledu i broju zubi, javlja se potreba za njihovim nadomještanjem i korekcijom, kažu stručnjaci u Imedu. U određenom životnom razdoblju postojeći zubi više ne zadovoljavaju estetski, a često niti funkcionalno. Želja za blistavim i mladenačkim osmijehom uz kvalitetna i dugoročna rješenja, u uvjetima moderne stomatologije u potpunosti je realna, a tu će vam pomoći Poliklinika Imed.

Nakon što ispunite obrazac, naš tim za podršku će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Dogovori konzultacije s doktorom

Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“