Estetska operacija kapaka – Blefaroplastika

Operacija kapaka vraća svježinu i odmoran izgled licu, poboljšava vidno polje, gubi se osjećaj težine u očima, oči izgledaju odmornije i veće, ljepota i svježina dolaze više do izražaja. Operacija korekcije kapaka najbrži je i relativno jednostavan način za vraćanje mladolikog izgleda.

Kako nastaje problem spuštenih kapaka

Izgled kapka može biti narušen starenjem, vanjskim faktorima, tj. stilom života, ali i konstitucijom, odnosno nasljednim faktorom.

Dva su glavna problema koji mijenjaju izgled kapaka:

Obješena koža – suvišak kože na gornjim kapcima ponekad može prelaziti rub kapka i ograničavati vidno polje, dok masni jastučići deformiraju kapak i oblikuju otekline na donjim, gornjim ili oba kapka. Na donjim kapcima osim otekline ponekad su izraženi tzv. tamni podočnjaci, oteklina – edem, vrećice ispod očiju. U  sljepoočnom dijelu mogu biti izražene radijalno poredane sitne bore, kao rezultat stezanja kružnog očnog mišića u kapcima prilikom smijanja ili mrštenja. Korekcija očnih kapaka,  blefaroplastika, estetska je operacija kojoj prethodi temeljiti savjetodavni pregled, konzultacija, u okviru kojeg Dr. Borić sagledava individualno stanje i želje, te upućuje pacijenta u sve aspekte operacije, mogućnosti i ograničenja, kao i u cijenu operacije kapaka.

Preoperativna priprema kod estetske operacije očnih kapaka

Prije operacije potrebno je napraviti kvalitetnu pripremu koja uključuje kontrolu zdravstvenog stanja:

Nekoliko dana prije operacije kapka preporuča se da pacijenti ne uzimaju lijekove koji sadrže acitilsalicilnu kiselinu (Andol, Aspirin) ili druge lijekove koji produžuju vrijeme krvarenja. Na taj način smanjujemo mogućnost krvarenja i pospješujemo cijeljenje rane prilikom korekcije kapaka i skraćujemo oporavak.

Postupak estetske operacije očnih kapka

Oporavak nakon estetske operacije očnih kapaka

Oporavak nakon korekcije kapaka treba biti kratak uz što manje nelagode za pacijenta. Ožiljci su u početku diskretni i lako se kamufliraju blagim make-upom. Ožiljci postaju neuočljivi u normalnoj komunikaciji nekoliko mjeseci nakon operacije. Povratak svakodnevnim uobičajenim aktivnostima moguć je već nakon tjedan dana.

Rezultat estetske operacije očnih kapaka

Rezultat operacije vidljiv je nakon skidanja konaca, odnosno nakon tjedan dana. Konačni rezultat vidjet će se nakon što se smanji oteklina.

Cijena estetske operacije očnih kapaka

Cijena korekcije kapaka ovisi o složenosti i opsežnosti kirurškog zahvata. U cijenu operacije kapaka uključena je:

Na što treba obratiti pažnju kod donošenja odluke o korekciji kapaka?

Dr. Vladimir Borić osim dugogodišnjeg profesionalnog iskustva i na ovom području ima  specifičan, individualan pristup. Usredotočen je osim na želju pacijenta i na ukupni izgled lica svake osobe, te tako definira najbolji mogući tretman. Smatramo da je za optimalan rezultat važno povjerenje između pacijenta i kirurga. Odluka o estetsko-kirurškom zahvatu treba biti utemeljena na informacijama, razumnom motivu i objektivnoj indikaciji.

Konzultacijski pregled je besplatan, naručite se na pregled.


Nakon što ispunite obrazac, naš tim za podršku će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Dogovori konzultacije s doktorom

Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“