Što su zubni implantati?

31 kolovoza, 2021
Ugradnja implantata. poliklinika imed

Zubni implantati i sve što trebate znati o njima

(3 min čitanja)

 

Zubni implantati su titanski nadomjesci za izgubljeni korijen zuba. Osim titanski, koji su najčešći, implanti mogu biti izgrađeni i od cirkona.

Ugradnjom implantata, nadomještamo korijen zuba koji je izgubljen, te nakon oseointegracije (procesa zarastanja implantata sa kosti) nadoknađujemo krunu zuba. Kruna ZUBA SA IMPLANTATOM JE POVEZANA NADOGRADNJOM.

Dakle izgubljeni zub nadoknađujemo implantatom, nadogradnjom i krunicom.

Sam proces ugradnje je apsolutno bezbolan i uobicajeno se izvodi u lokalnoj anesteziji. Za razliku od drugih klinika, a po želji pacijenta, taj zahvat u klinici IMED možemo izvesti i u potpunoj, općoj anesteziji. 

Nakon ugradnje implantata rana se sašije i šavi sa sami resorbiraju. Pacijentu se ordiniraju analgetici, antibiotici i daju se detaljne upute o postoperativnom toku i njezi rane.

zubni implantat

Zašto se odlučiti za ugradnju zubnih implantata? 

 

Prednosti ugradnje implantata su višestruke, ali treba istaknuti da se ugradnom implantata čuvaju zdravi zubi od brušenja, koji bi klasičnim metodama izrade protetskih nadomjestaka (mostovi) bili nepovratno brušeni, te očuvanje kosti samom ugradnjom implanta jer se samo kost koja je pod funkcionalnim opterećenjem može sačuvati od atrofije.

Na dalje je bitno reći da se implantatima može nadoknaditi ne samo jedan zub, već i čitav zubni niz, ali za to nam nisu potrebna 32 implantata, koliko imamo i zuba. Čitavu bezubu čeljust možemo rekonstruirati ugradnjom 4 do 6 implantata.

Najveća prednost takvog zahvata je u funkciji i komforu koja je neusporediva sa bilo kojim mobilnim protetskim nadomjestkom. Ovakve zahvate u poliklinici IMED radimo u općoj anesteziji, kako bi naši pacijenti izbjegli strah i bilo kakvu nelagodu tijekom zahvata. Fiksni privremeni zubi postavljaju se u roku 24h.

Da li 4 ili 6 implantata – odgovor na ovo pitanje je strogo individualan za svakog pacijenta te ovisi o stanju kosti svakog pojedinačno te želja i mogućnosti svakog pacijenta.

 

 

Koliko traju zubni implantati?

 

Treba napomenuti da pacijenti koji se saniraju implanto-protetski na ovaj način imaju doživotnu garanciju na takav rad, što dovoljno govori o našoj vjeri u IMED protokol.

Ujedno to je odgovor i na često pitanje  pacijenata – koliko implantati traju? Implantati traju doživotno ukoliko se o njima vodi adekvatna briga, kako kod kuce tako i na redovitim kontrolama. Tako da naša briga o vašem oralnom zdravlju ne završava samom ugradnjom implantata već se nastavlja i nakon predaje protetskog rada.

 

Polufiksna i fiksna rješenja na implantatima kod bezubih čeljusti

 

Protetska sanacija na implantatima mogu biti – polu-fiksna i fiksna, ovisno o stanju kosti pacijenta, ali i o financijskim mogućnostima pacijenta.  Uvijek se trudimo da ta rješenja budu fiksna, prvenstveno zbog neusporedivo većeg komfora. U polu-fiksne radove spadaju proteze na implantatima, fiksirane zglobnim vezama ili proteze na prečki. I takva rješenja su kvalitetna i u nekim slučajevima dajemo im prednost u odnosu na potpuno fiksne radove.

 

 

Može li tijelo odbaciti implantat?

 

Za ugradnju implantata postoje relativne i apsolutne kontraindikacije. Relativne su sve rjeđe tako da i kronični bolesnici mogu biti implanto-protetski sanirani.

Svaki je pacijent specifičan slučaj i zbog toga smo posebno ponosni što svakom pacijentu pristupamo individualno te kod nas niste samo broj i samo još jedan u nizu.

U slučaju  kroničnih bolesti, potrebno je obaviti dodatne pretrage ili pregled kolege neke druge specijalnosti , sve kako bi se rizik od komplikacija sveo na minimum.

Dakle, svi su kandidati za implantate, ali uz obavezan individualni pristup.

Neintegracija implantata jako je rijetka, manje od 1% i ovisi o vise faktora.

Najvažniji preduvjeti za uspješno zarastanje zubnih implantata su stručna ugradnja (spec. oralne kirurgije), kvalitetni implantati (samo premium brendovi), uvjeti u kojima se odvija zahvat (kirurška sala).

I pacijenti doprinose uspješnom zahvatu pridržavajući se svih uputa nakon zahvata.

 

 

Imaju li zubni implantati garanciju?

 

Zubni implantati imaju doživotnu garanciju, naravno uz redovite kontrole. Ukoliko imamo implanto-protetsku sanaciju samo na implantatima / all on 4, all on 6,  garancija na takav protetski rad je 10 godina, opet uz redovne kontrole.

zubni implantati garancija

Zašto Poliklinika IMED?

 

Poliklinika IMED je jedina dentalna poliklinika sa dnevnom bolnicom i to nam omogućava da rutinski obavljamo implantološke i druge zahvate u općoj anesteziji.

Naš slogan je – Dok vi spavate mi radimo! S ponosom možemo istaknuti da smo super specijalizirani za implantoprotetiku i  da za svakog pacijenta imamo rješenje.

Uz dva oralna kirurga/implantologa sa preko 20.000 ugrađenih implantata (jedini u Hrvatskoj),  u našem timu su i specijalisti svih drugih grana stomatologije – protetičari, parodontolog, ortodont, endodont. Također, u našem laboratoriju dentalne tehnike radi tim iskusnih i specijaliziranih tehničara. 

Također jedni smo od rijetkih u Hrvatskoj i regiji koji pacijente rutinski saniraju ugradnjom zygoma i pterigoidnih implantata. 

 

Drugi su vam rekli da nemate kosti za implantate?

Dođite kod nas jer vam garantiramo da imamo najviše iskustva u ovom u sanaciji upravo takvih pacijenata.

 

 

Cijena zubnih implantata?

Cijene ugradnje implantata ovise o stanju u ustima svakoga pacijenta te se formiraju prema potrebama nakon detaljnog pregleda.

Pozivamo Vas da dođete na prvi besplatni pregled kod naših specialista, te na temelju istoga te ortopana i trodimenzionalne snimke Vam napravimo prijedlog terapije sa cijenama.

01 3668 936

 

Gdje se nalazimo:

Selska cesta 90A, 10000, Zagreb, Hrvatska

 

 

Zainteresirani ste za ugradnju zubnih implantata?

Ispunite formu ispod i dogovorite pregled kod naših specijalista.

 

Nakon što ispunite obrazac, naš tim za podršku će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Dogovori konzultacije s doktorom

Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“