U četrdesetima

Krunice, popularno zvane navlake, koriste se u poliklinici Imed za estetsko poboljšanje “živih“ zuba, ali i za oblaganje devitaliziranih

Povlačenje zubnog mesa, gubitak zuba, još izraženija diskoloracija i sl. – to je sudbina četrdesetogodišnjih zuba. Vrijeme ne možemo vratiti, ali uz pomoć raznih estetskih pomagala vratit ćemo nekadašnji – ili postići još bolji – oblik, kažu stručnjaci poliklinike Imed. Počevši od najjednostavnijih rješenja, kao što su kompozitni materijali koji bojom i strukturom oponašaju prirodne zube, a koriste se kao plombe ili čak kao cijele krunice. Kompoziti dobro prianjaju uz zubno meso, a kako ih ima u bezbroj nijansi, stomatolog zaista može postići boju identičnu susjednim zubima, objašnjavaju Imedovi stručnjaci.
Keramička ljuskica ili Veneer koristi se najčešće u poliklinici Imed, za rekonstrukciju gornjih prednjih zuba, od očnjaka do očnjaka, ali može se aplicirati i na bilo koji drugi zub. Prije aplikacije prednju ploču zuba treba izbrusiti najmanje pola milimetra, a potom se ljuskice lijepe specijalnim kompozitnim ljepilima, objašnjavaju stručnjaci iz Imeda. Dakle, ako treba zatvoriti prostor između zuba, produžiti ih, proširiti, ujednačiti boju, oblik, simetriju – ljuskice su tu.
Krunice, popularno zvane navlake, koriste se u poliklinici Imed za estetsko poboljšanje “živih“ zuba, ali i za oblaganje devitaliziranih – koji se na taj način zaštite i ojačaju. Mogu biti metal – keramičke ili potpuno keramičke – cirkonske ili prešane. Zub se treba nešto više izbrusiti nego u slučaju ljuskica, ali su zato puno otpornije na mehanička oštećenja, kažu u Imedu.

Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“