Apikotomija

Kirurški zahvat pri kojem se uklanja cista ili granulom iz kosti, u području vrha zuba, zajedno s dijelom vršnog dijela korijena.

Apikotomija je kirurški zahvat koji se izvodi u poliklinici Imed, pri kojem se uklanja patološki sadržaj (cista ili granulom) iz kosti u području vrha zuba, zajedno s dijelom vršnog dijela korijena.
Ovi zahvati oralne kirurgije izvode se u poliklinici Imed nakon što su iscrpljene sve mogućnosti konzervativnog liječenja korijenskih kanala, a upala (granulom odnosno cista) je i dalje prisutna, i kada je to posljednji način kako bi se spasio zub, kažu stručnjaci poliklinike Imed. Uzroci nastanka samih cista su različiti, no preduvjet je nastanak epitelnog tkiva iz kojeg se kasnije razvija cista. Epitelne stanice se umnožavaju kao posljedica udarca ili upale nakon čega dolazi do nastajanja pukotine. Ako se u ovoj fazi ništa ne poduzme cista nastavlja svoj rast. Kirurškim putem može se ukloniti samo dio ili cijela cista.

Nakon što ispunite obrazac, naš tim za podršku će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Dogovori konzultacije s doktorom

Za informacije i narudžbe nazovite nas na

+385 (0)1 366 8936
Naručite se online
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“